Telefoon icoon

+31 (0)493 - 35 21 80

Taal icoon

Taal:

NL

Roerwerkketels - RWKP

Roerwerkketel

Roerwerkketel RWKP

Industriële mengketels  geschikt voor het werken met zware belading en in vochtige omstandigheden. Verkrijgbaar met een capaciteit van 150 tot 1000 liter. Een dubbelwandige binnen ketel geschikt voor gas, elektrische of stoom verwarming. 
De roerwerk motor is gemonteerd op een brug over de ketel. Een roestvrij staal meng arm met Teflon onder- en zijkant schrapers. De ketel heeft een standaard 1½ "af tap, maar grotere diameters kunnen worden geleverd. Ideaal voor dikkere producten zoals ragouts of sauzen.

Verwarming

Gas verwarming met een roestvrij stalen brander is speciaal ontwikkeld voor hoge verbranding efficiëntie en betrouwbaarheid. De brander is aangebracht in een roestvrij stalen brander straat waarbij de warmte via de dubbele wand indirect wordt doorgegeven aan het product. Wanneer we voor elektrische verwarming kiezen wordt de ketel uitgevoerd met voor een klassieke dubbele wand. De elektrische verwarmingselementen bevinden zich in de olie, glycerine of waterbad, zodat ze direct kunnen afgeven. Voor service is er een afneembaar deksel aan de voorzijde van de ketel.

Bij stoom verwarming passen we een dubbele wand van laser gelaste "Thermplate" toe. Tussen de zeer kleine ruimte tussen de twee roestvrijstalen platen circuleert de stoom of thermische olie. Niet alleen kan een dubbele wand worden gebruikt voor verwarming, maar ook voor koeling met circulerend water of glycol.

Roerwerkketel display

Besturing

Standaard uitgevoerd met onze microprocessor MC TT a120. Waterdicht ingebouwd in een separate r.v.s. schakelkast. Voor manuele bediening van:

•    De ketel temperatuur
•    Voorschakel en procestijd
•    Bij gas of elektrische verwarming met een separate temperatuur regeling van de olie in de dubbele wand. Op delta-T wijze.
     

Voor meer automatisch werken optioneel onstouch screen.
Met een geheugen voor 100 programma’s waarin u de temperatuur opslaat maar ook de snelheid van het roerwerk, links/rechts om draaien en eventueel de water teller aanstuurt. 

Programma kunnen op een usb stick of via het internet worden vastgelegd..    

Roerwerkketel

Roerwerk

De motor van het roerwerk is gemonteerd op een brug over de ketel. Met een roestvrijstalen meng arm met Teflon zijkant en onderkant schrapers .De teflon schrapers zijn uitneembaar voor reinigingsdoeleinden.
Om het mengen te optimaliseren draait het roerwerk links/rechts om. Standaard handmatig maar via de frequentie regeling of het touchscreen automatisch. Via de frequentie regeling stelt u ook de roersnelheid in.     

Revival kroketten productie

Een van onze specialiteiten zijn roerwerkketels. Sinds Jan Beckers in home Town Deurne zijn snackbedrijf startte maken we al ragoutketels. Met de nieuwe nadruk op een eigen merk en een kwaliteitskroket is er de laatste jaren sprake van een echte opleving. Niet alleen in Nederland maar ook in Vlaanderen.

De Brabantse kroket heeftKroket een dikkere ragout en draadjes vlees. De meer bekende Amsterdamse stijl kenmerkt zich door een vloeibare ragout verrijkt met wat room. Daardoor is het belangrijk dat hij op de juiste temperatuur wordt gekookt. De ketels hiervoor krijgen van ons andere dubbele wand als de gewone roerwerkketel. Met een grote aftapkraan zodat het product makkelijk geleegd of verpompt kan worden.

We leveren ragoutketels aan kleine ambachtelijke producenten tot de grote industrie.

Het doet ons iedere keer weer veel genoegen als we het enthousiasme zien in de branche.

Spako Nieuws

Copyright © 2020 - Powered by Wallbrink Crossmedia Groep