Telefoon icoon

+31 (0)493 - 35 21 80

Taal icoon

Taal:

NL

Zachtere rooksmaak dankzij de Touch Smoke

Zachtere rooksmaak dankzij de Touch Smoke

21 maart, 18

Bij Spako blijven we continu onze producten verbeteren. Onze laatste innovatie? De Touch Smoke rookontwikkelaar, die ingebouwd kan worden in de deur. “Een stukje hout wordt verwarmd op een keramische plaat, waardoor de rook ontstaat. Wij zijn de enige in Nederland die dit aanbieden. En de eerste reacties zijn enorm positief”, vertelt directeur Roeland Wasser trots.

Uniek rooksysteem met keramische platen

“Dit systeem bestaat uit een houten blokje dat tegen een keramische gloeiplaat aangedrukt wordt. Het roken stopt als het keramische element niet meer verwarmd wordt. Zetten we het element weer aan, dan start het roken opnieuw. Daardoor is het mogelijk om in intervallen te roken. Is het hout verkoold, dan breekt het en schuift het volgende blokje uit het magazijn op de plaat. Zo beginnen we een nieuwe cyclus”, legt Roeland uit.

Grote voordeel: op lage temperaturen roken
Wie verstand heeft van roken, weet dat de lekkerste, zachte rooksmaak wordt bereikt met lagere temperaturen. “Dat is met de Touch Smoke eenvoudig te regelen, want de rook is uitstekend te controleren en dat komt de kwaliteit van de producten ten goede”, weet Roeland. “Bovendien is het een gebruiksvriendelijk systeem: je kunt het gemakkelijk aan- en uitzetten, en het is gemakkelijk te besturen.”

“Meer mogelijkheden om proces aan te passen”

De Hoornse slager en worstenmaker Ruud Ruijer ging aan de slag met de Spakomat 80 met Touch Smoke. “Het is erg prettig om in intervallen te roken, want dat geeft mij meer mogelijkheden om het proces aan te passen”, vertelt hij. “Ik kan variëren in temperatuur en tijd, en instellen dat de kast een aantal keren vijf minuten achter elkaar zeer intensief rookt. Dat geeft een intense smaak. Met de oude rookkast waren de smaken soms erg scherp. Sinds we met de nieuwe Kombikast werken, hebben we daar geen last meer van gehad.”

Heeft u interesse in de Touch Smoke?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Touch Smoke en onze Kombikasten? In de brochure  leest u alvast meer informatie. Uiteraard kunt u ons ook bellen voor meer informatie (tijdens kantoortijden: 0493 – 35 21 83). Of kunt u ons een e-mail sturen. We komen ook graag bij  u langs om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!

Copyright © 2020 - Powered by Wallbrink Crossmedia Groep