Telefoon icoon

+31 (0)493 - 35 21 80

Taal icoon

Taal:

NL

Originele aspergesalade

Originele aspergesalade

3 juni, 16

Verras uw klanten met een salade met groene asperges, Roma tomaatjes, verse basilicum, geroosterde pijnboompitten en croutons. Fris, origineel en lekker voor bij elke voorjaarsbarbecue.

Iedereen kent de recepten met witte asperges. Maar groene asperges zijn krachtiger en kruidiger van smaak en bevatten meer vitamines. Dit is dus een mooi product waarmee u zich echt kunt onderscheiden.


Ingrediënten voor 2 personen:

- 600 gram groene asperges
- 10 gram boter
- 250 gram Roma tomaatjes
- 1 steel bleekselderij
- 1 lente-uitje
- 1 bosje verse basilicum
- 20 gram pijnboompitten
- ½ citroen
- 30 ml olijfolie
- 10 gram poedersuiker
- 150 gram casinobrood
- 1 teentje knoflook
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de ongeschilde asperges 3 tot 5 minuten in water met een snufje zout, een snufje peper en de boter. Laat de asperges op keukenpapier opdrogen en snijd ze in 2 centimeter dikke stukken.

Snijd de Roma tomaten door midden. Snijd de bleekselderij en de lente-uitjes in dunne plakjes. Spoel de basilicumblaadjes schoon en dep deze droog. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet. Meng deze ingrediënten in een ruime schaal.

Pers de halve citroen uit. Meng het citroensap, de helft van de olijfolie en de poedersuiker. Breng de dressing op smaak met zout en peper en verdeel deze over de salade. Snijd het brood zonder korst in blokjes. Schil de knoflook en pers deze uit. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en rooster hierin de broodblokjes en de knoflook. Breng het op smaak met zout en peper.

Geef de croutons en de geraspte Parmezaanse kaas apart mee, zodat klanten deze vlak voor het serveren kunnen toevoegen.

Copyright © 2020 - Powered by Wallbrink Crossmedia Groep